UndergrounD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
UndergrounD

Hoş geldiniz ,sefalar getirdiniz(underground.catsboard.com)

AnasayfaAnasayfa  protalprotal  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

İşadamı geni bulundu

YazarMesaj
Admin
Mareşal
Mareşal
Admin

takımlar : İşadamı geni bulundu E4e3b5716ebbcc5ab03bdda458ae56b0
ruh halı : İşadamı geni bulundu Yogun10
sanal hayvanlar : İşadamı geni bulundu 3d-her10

İşadamı geni bulundu Empty
MesajKonu: İşadamı geni bulundu   İşadamı geni bulundu Icon_minitimeÇarş. Mart 11, 2009 8:41 pm

Bazı insanlar şanslı doğuyor sözü gerçek çıktı. İşadamı olmak için önce genetik haritanı çıkart.

İster ilkokul ister Harvard mezunu olun, genlerinizde yoksa işadamı olmanıza imkan yok. Nortwestern Üniversitesi'nin bu iddiasını PLATİN işadamlarına sordu.
Gen bilimi üzerindeki sır perdesi her gün biraz daha aralanırken, bu kez bilim adamları patronları masaya yatırdı. Global krizin pençesinde işadamları ayakta kalmaya uğraşırken, bir gün kendi işinin sahibi olma rüyasını kuranlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Peki, iyi bir fikir, güçlü bir sermaye ve doğru pazar analizi ve öngörü işadamı olmak için her zaman yeterli mi? ABD'de Nortwestern Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, 'best seller' olan iş kitapları ile yönetim gurularının pabucunu dama atacağını gösteriyor. Neden mi? Çünkü Northwestern Üniversitesi'nin uzmanları 'işadamı' genini buldu...
Eğitim ve çevre olmadan tek başına yeterli değil- Saide Kuzeyli-Unida kurucu ortağı 'Kültürel programlanmamızın-aile ve çevreden beslenme,okulların özellikle formatif yıllarımızdaki biçimleyici rolü, zeka, hangi alanlara yönelik motivasyonumuz olduğu işin son derece önemli bir parçası. Sonuçta tüm bu unsurların ürünü olarak da yaşam ve çalışma ilkeleri ve değerlerin oluştuğuna inanıyorum. Bunun kayıtlı bir geni olabilir ancak eğitim ve çevresiz tek başına bir işe yarayabileceğine inanmam güç'
Saran: Risk faktörü önemli
AmerİkalI bilim adamlarının araştırmasına göre, 5-HTTLPR ve DRD4 adlı genleri aktif olan kişiler daha fazla dopamin ve serotonin hormonları salgılıyor. Dopamin ve serotoninin daha fazla salgılanması ise kişide 'risk alma' güdüsünü artırıyor. Haliyle 'risk' de başarıyı getiriyor. Peki bilimsel olarak kanıtlanan bu gerçek, pratikte de öyle mi? Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, 'İş dünyasında 'risk' faktörü ve buna göre davranma becerisi önemlidir. Zamanında alınacak zor kararlar (riskler), sonuç üzerinde doğrudan etkilidir. Bence, karar alma sürecinde bahsedilen bilimsel çıkarımın yanı sıra ekip, araştırma ve planlama da önemli' diye konuşuyor. Tekofaks Şirketler Grubu Başkanı Ayhan Bermek'e göre ticaretin altın kuralı ise öngörü. Bermek, şöyle devam ediyor: 'İşadamlarının geneli incelendiğinde ortak genetik özellikler bulunabilir ancak ortak bir nokta varsa bunun risk alabilmekten daha çok analiz yeteneği ile ilintili olduğunu düşünüyorum. İş yaşamında 'analiz yeteneği=öngörü'nün birçok kapıyı açan en önemli unsur ve doğuştan gelen değil zamanla öğrenilen, deneyimlerle beslenen bir rekabet avantajı olduğunu düşünüyorum.'
Süzer Grubu Genel Müdürü Serhan Süzer de 'Bilimsel anlamda bakıldığında doğru bir yaklaşım olabilir. Genlerle alakalı olarak elbette birtakım davranış eğilimlerini gözlemlemek mümkün. Ancak bir işadamın büyüdüğü çevre, yetiştiriliş tarzı ile hayatta neler gördüğü ve geçirdiği de önemlidir. Hatta şans veya dış etkenler bile ciddi birer faktör olarak değerlendirilebilir' diyor.
https://underground.catsboard.com

İşadamı geni bulundu
1 sayfadaki 1 sayfası